Naschoolse opvang

NASCHOOLSE OPVANG

Praktische info

Kostprijs

 

De naschoolse opvang werkt met het betalingssysteem van opvangcheques. Dit is te vergelijken met dienstencheques.

U koopt op voorhand een aantal opvangcheques in een veelvoud van 8, met een minimum van 80 euro.

Voor 1 opvangcheque betaalt u 2 euro en staat gelijk aan een kwartier opvang. Voor 80 euro opvangcheques krijgt u dus 40 cheques of 10 uur opvang. Uiteraard staat het u vrij om meteen meer cheques te kopen als u vaak opvang nodig heeft voor uw kind. Per dag is er een maximumtarief van 27,5 euro. U kunt dus nooit meer betalen dan 27,50 euro per dag!

Per begonnen kwartier betaalt u 1 cheque (2 euro) te tellen vanaf 12u15 of 15u45. Dit is het moment waarop alle kinderen afgehaald worden aan de hoofdschool van de vrije kleuterschool in Paal. Kinderen kunnen ook ’s middags en na school aan een andere school in Paal afgehaald worden, mits de school niet op hetzelfde tijdstip gedaan is als de vrije kleuterschool in Paal (Hand in Hand).

Voorbeeld: U komt aan om 17u05 dan betaalt u tot en met het zesde begonnen kwartier 6 opvangcheques (12 euro) als uw kind om 15u45 werd opgehaald.

 

Heeft je kindje nog nood aan een dutje en zijn volledige dagen nog te lang? Om 12u15 kunnen de kindjes ook afgehaald worden, samen gezellig eten, een dutje doen en nadien leuke activiteiten doen.

 

Van Kind & Gezin ontvangt u een fiscaal attest dat u het volgende jaar kan inbrengen bij de belastingen. U kan tot 11,20 euro per dag terugtrekken.

 

 

Inschrijven

 

Inschrijven voor de naschoolse opvang kan per mail (katrien@etlenfant.be) of per sms/WhatsApp (0485 24 66 49) tot op de dag zelf. Indien u zeker wil zijn van een plekje, reserveer dan tijdig.

U kan enkel inschrijven als u al opvangcheques gekocht heeft en de nodige documenten (schriftelijke overeenkomst en infofiche) in orde heeft gebracht.

 

 

Voor wie?

 

De naschoolse opvang heeft plek voor 6 schoolgaande kinderen van de instapklas (2,5 jaar) tot en met het zesde leerjaar (12 jaar).

 

 

Uurschema's

 

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12u15 of 15u45 ((VKS Paal) of ander tijdstip aan andere school te Paal) tot 18u op schooldagen.

 

Er is een gezonde afwisseling van vrij spel en geleide activiteiten.

 

Rond 16u30 krijgen de kleuters een kom verse soep aangeboden.

 

 

Locatie

 

De opvang bevindt zich in

Rietstokstraat 20

3583 Paal

 

De benedenverdieping van de woning wordt omgetoverd tot een speelruimte met allerlei hoeken waar kinderen kunnen knutselen, tekenen, gezelschapsspelen kunnen spelen, met auto's en garages kunnen spelen, met poppen en poppenwagens, met een keuken, een timmerhoek, met kastelen, met blokken, ...

 

De dubbele garage is een fiets-, dans- en loopruimte. Hier worden spelen gespeeld zoals schipper mag ik overvaren?, tikkertje, zakdoek leggen, visje visje haai,...

 

In de grote tuin met trampoline, klimtoestel, schommels, glijbanen, grote zandbak met toebehoren, speelhuizen, fietsen en driewielers, schelpje om een klein zwembadje van te maken, voetbalgoal,... kunnen de kinderen naar hartelust bewegen! Uiteraard worden er ook tikspelen, parachutespelen, verstoppertje,... gespeeld.

 

 

Begeleiding

 

De begeleiding van de kinderen gebeurt door Katrien Verloo. Zij is een kleuterjuffrouw die al 11 jaar met veel passie en plezier met kinderen omgaat.

 

 

Allergieën

 

Gelieve zeer duidelijk eventuele allergieën door te geven via de infofiche.

 

 

Verzekering

 

Uw kind is tijdens onze activiteiten verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. De opvang is niet verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van persoonlijke spullen (zoals brillen of kledij).

 

Ook tijdens de autorit van school naar de opvanglocatie zijn de kinderen verzekerd.

 

 

Annulatie

 

Een dag annuleren kan tot 24u op voorhand op dezelfde manier als het inschrijven. Zo heeft de opvang nog tijd om een eventuele plaatsvervanger te zoeken. Doet u dit niet, zullen er 2 opvangcheques (4 euro) aangerekend worden ter vergoeding. Enkel met een doktersattest wordt er geen vergoeding aangerekend.

 

 

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement kan u hier nalezen. Bij interesse wordt dit ook doorgemaild. Door de schriftelijke overeenkomst te tekenen gaat u akkoord met dit huishoudelijk reglement.

Foto's en filmpjes


Foto's en filmpjes gemaakt tijdens de naschoolse opvang komen soms op onze facebookpagina of website te staan. Neem zeker eens een kijkje!

Et l'enfant vzw

katrien@etlenfant.be