Speeluurtjes/Youtube

SPEELUURTJES

Wat? Wie? Waarom?

 

1. Franse speeluurtjes

We willen kinderen stimuleren in spreekdurf. Het doel is niet dat kinderen Frans spreken op het einde van het schooljaar. Het doel is wel dat kinderen enthousiast zijn om een nieuwe taal te verkennen en met elkaar in communicatie durven gaan, ook al maken ze fouten. Dit gaan ze doen door actief deel te nemen aan speelse activiteiten.

Zo zullen we rond kleuren leren door naar verschillende kleuren hoepels te bewegen op gekke manieren. We leren over ons lichaam aan de hand van bewegingsliedjes. Ingrediënten leren benoemen doen we door iets lekkers te maken. Dierennamen leren we toch het best door zelf zo gek te doen als een koe of varken?

 

Nathalie is een juf die al jaren in Brussel werkt met een Franstalig diploma. Zij is Franstalig opgevoed waardoor ze de taal perfect beheerst. Zij zal de kinderen Franstalig begeleiden.

Katrien is een juf die jaren in Antwerpen heeft gewerkt. Zij zal vooral mee kind spelen en samen met de kinderen Frans leren. Als kinderen het emotioneel moeilijk hebben, zal Katrien er zijn om hen op te vangen en met het nodige enthousiasme te laten deelnemen.

Deze speeluurtjes mogen niet gezien worden als een les: kinderen zullen niet ondervraagd worden over hun vergaarde kennis en er zal niet op een schoolse manier lesgegeven worden over grammatica en woordenschat.

2. Fantasie speeluurtjes

Een fantasie speeluur zal vertrekken vanuit een prentenboek, een idee, een gedachte of een ervaring van een kind uit de groep. Om dit te kunnen naspelen gaan kinderen eerst aan de slag met het zoeken naar of maken van accessoires. Hierbij staat creativiteit, fantasie en communicatie centraal. Kinderen moeten samenwerken om iets te kunnen bereiken of om iets te kunnen maken. Kinderen kunnen elkaar schminken, verkleedkledij bijeenzoeken om zich in te leven in een rol of gewoon als zichzelf deelnemen. Wanneer alle kinderen klaar zijn, zal ‘het plan’ nagespeeld worden op een eigen manier met een eigen interpretatie.

 

Door te spelen met fantasie ontdekt een kind mogelijkheden, bedenkt het oplossingen, kan het omgaan met angsten en andere gevoelens. Je kind leert, door fantasie, oefenen met sociale situaties en het verwerken van gebeurtenissen. Het kind wordt uitgedaagd om out of the box te denken en alle mogelijkheden af te tasten.

 

Deze fantasie speeluren zullen begeleid worden door Katrien. Zij heeft fantasie in overvloed en deelt dit graag met iedereen. Katrien houdt ervan om kinderen te prikkelen en ze hun eigen fantasie te laten verruimen.

 

Wat zeer belangrijk is om te weten als ouder: ga mee in de fantasie van je kind! Wat kinderen tijdens deze speeluren maken, is procesgericht en niet productgericht. Dit wil zeggen dat wat voor ons niet lijkt op de grote oren van de boze wolf het voor het kind wel zo is. Het kind werd gestimuleerd om zelf een plan te bedenken om dit te maken en zal ongetwijfeld apetrots zijn!

 

 

Kostprijs

 

U schrijft per 10 speeluurtjes in. Dit kost 100 euro. Dit dient op voorhand betaald te worden op rekeningnummer BE69 9730 7346 2578 met vermelding van ‘Frans speeluur’ of ‘fantasie speeluur’ en de naam van je kind.

 

Onze speeluurtjes zijn allebei fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u het jaar na betaling een fiscaal attest krijgt van de vzw dat u kan indienen bij uw belastingen om een bedrag terug te trekken. 

 

Van zodra de betaling binnen is, is uw kind ingeschreven.

 

Wanneer er minder dan 4 inschrijvingen zijn, zal het speeluur niet doorgaan en wordt alles terugbetaald.

 

 

Inschrijven

 

Als u geïnteresseerd bent om uw kind in te schrijven stuurt u een mail naar katrien@etlenfant.be of vult u de contactpagina in op www.etlenfant.be of belt u naar 0485 24 66 49.

U krijgt van de opvang een informatiefiche, schriftelijke overeenkomst en huishoudelijk reglement toegestuurd.

De informatiefiche en de schriftelijke overeenkomst dienen ingevuld en gehandtekend terug gestuurd te worden via mail (katrien@etlenfant.be) of per post (Rietstokstraat 20, 3583 Paal).

Van zodra de betaling binnen is, is uw kind ingeschreven (IBAN: BE69 9730 7346 2578)

 

De informatiefiche moet steeds up to date zijn. Dit is zeer belangrijk bij ongevallen. Om in te schrijven in de tweede reeks, hoeft de informatiefiche niet meer ingevuld te worden, tenzij er iets veranderd is.

 

 

Data en doelgroep

 

1. Franse speeluurtjes

Kinderen van 3 tot 9 jaar.

Woensdag van 15u tot 16u. Als de groep te groot wordt zal er een tweede uurtje opgestart worden.

 

De speeluurtjes gaan door op:

20/3, 27/3, 3/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5, 5/6, 12/6 en 19/6

 

2. Fantasie speeluurtjes

Zondagvoormiddag van 10u tot 11u30 voor kinderen van 1e kleuterklas tot 2e leerjaar.


Voor beide speeluurtjes geldt er een maximum van 12 kinderen per groep.

 

 

Locatie

 

De opvang bevindt zich in

Rietstokstraat 20

3583 Paal

 

 

Breng- en haalmomenten

 

1. Franse speeluurtjes

Het speeluur gaat door van 15u tot 16u. U kan uw kind afzetten vanaf 14u50. Om stipt 16u dient u uw kind af te halen. Zo kunnen we indien nodig nog even informatie uitwisselen vooraleer (eventueel) de tweede groep aankomt.

 

2. Fantasie speeluurtjes

Het fantasie speeluur duurt van 10u tot 11u30. U kan uw kind afzetten vanaf 9u50. Om stipt 11u30 moeten de kinderen afgehaald worden.

 

3. Info

De opvang vertrouwt de kinderen alleen toe aan de personen die uitdrukkelijk worden vermeld op de informatiefiche. Je verwittigt vooraf de leidinggevende of de begeleid(st)er wanneer iemand anders je kind komt afhalen.

 

Wegens plaatsgebrek is er geen wachtruimte voor de ouders.

 

 

Verzekering

 

Uw kind is tijdens onze activiteiten verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. De opvang is niet verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van persoonlijke spullen (zoals brillen of kledij).

 

 

Huishoudelijk reglement

 

Het huishoudelijk reglement kan u hier nalezen. Bij interesse wordt dit ook doorgemaild. Door de schriftelijke overeenkomst te tekenen gaat u akkoord met dit huishoudelijk reglement.

Foto's en filmpjes

 

Foto's en filmpjes gemaakt tijdens de speeluren komen vaak op onze facebookpagina of website te staan. Neem zeker eens een kijkje!

YOUTUBE

Wie? Wat? Waarom?

 

Heb je even geen idee wat je dit weekend met de kinderen kan doen? Check dan zeker ons Youtube kanaal. Cas, Sam en hun vriendjes nemen je mee op avontuur. Zo gaan ze aan de slag om lekkere gerechten te maken, spelen ze leuke verhalen na, chillen ze aan de hand van gezellige yoga oefeningen,... Als je een momentje niet weet wat doen met je kind kan dit een bron van inspiratie worden.

 

Elke week zullen er van deze kleutertjes nieuwe filmpjes bijkomen.

Hopelijk worden ze binnenkort door vele andere vriendjes nagespeeld!

 

Je kan je gratis abonneren op dit inspirerend kanaal door deze link te volgen: https://www.youtube.com/channel/UCE3RGNaVmG4cjGu3e7aZSYA

Et l'enfant vzw

katrien@etlenfant.be