Vakantieopvang

VAKANTIEOPVANG

Praktische info

Kostprijs

 

U kan uw kind enkel per week inschrijven. U betaalt 27,5 per dag. In een week van 3 dagen is dit 82,5 euro, in een week van 4 dagen is dit 110 euro en in een week van 5 dagen is dit 137,5 euro.

Van Kind & Gezin ontvangt u een fiscaal attest dat u het volgende jaar kan inbrengen bij de belastingen. U kan 11,20 euro per dag terugtrekken, wat neerkomt op 56 euro.Data


Zomervakantie 2021: Wij nemen even een pauze.

 

 

Inschrijven

 

U stuurt een mail naar katrien@etlenfant.be of u vult de contactpagina in. Indien er nog een plekje beschikbaar is, krijgt u een mail terug met betalingsgegevens en een in te vullen infofiche en schriftelijke overeenkomst. Pas nadat de betaling en de nodige documenten binnen zijn, is je kindje ingeschreven.

 

 

Voor wie?

Alle schoolgaande kinderen van de instapklas (2,5 jaar) tot en met het eerste leerjaar (7 jaar).

 

 

Uurschema's en periodes

 

De opvang is open van 7u30 tot 17u30 van maandag tot donderdag en 17u op vrijdag.

 

Er is een gezonde afwisseling van vrij spel en geleide activiteiten.

 

Rond 10u eten we fruit, rond 12u onze boterhammen en rond 15u een koek.

 

 

Locatie

 

De opvang bevindt zich in

Rietstokstraat 20

3583 Paal

 

De benedenverdieping van de woning wordt omgetoverd tot een speelruimte met allerlei hoeken waar kinderen kunnen knutselen, tekenen, gezelschapsspelen kunnen spelen, met auto's en garages kunnen spelen, met poppen en poppenwagens, met een keuken, een timmerhoek, met kastelen, met blokken, ...

 

De dubbele garage is een fiets-, dans- en loopruimte. Hier worden spelen gespeeld zoals schipper mag ik overvaren?, tikkertje, zakdoek leggen, visje visje haai,...

 

In de grote tuin met trampoline, klimtoestel, schommels, glijbanen, grote zandbak met toebehoren, speelhuizen, fietsen en driewielers, schelpje om een klein zwembadje van te maken, voetbalgoal,... kunnen de kinderen naar hartelust bewegen! Uiteraard worden er ook tikspelen, parachutespelen, verstoppertje,... gespeeld.

 

 

Begeleiding

 

De begeleiding van de kinderen gebeurt door Katrien Verloo. Zij is een kleuterjuffrouw die al 14 jaar met veel passie en plezier met kinderen omgaat.

 

 

Wat meenemen?

 

Een boekentas met:

- een stukje fruit (10u)

- boterhammen

- een doosje met koekjes (rond 15u)

- een drankje indien je kindje geen water drinkt

 

De kinderen mogen altijd water drinken gedurende de dag.

 

Bij warm weer kan er soms een zwembadje buiten gezet worden. Dan mag je ook zwemkledij en een handdoek, zonnecrème en petje of zonnehoedje meegeven.

Tijdens regendagen mag je zeker extra reservekledij meegeven, laarzen, regenjas en paraplu. De regen houdt ons niet tegen om buiten te spelen!

 

 

Allergieën

 

Gelieve zeer duidelijk eventuele allergieën door te geven via de infofiche.

 

 

Korting?

 

Met de fiscale attesten krijgt u een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Het systeem is eenvoudig:

Rond april ontvangt u van ons een fiscaal attest voor elke periode waaraan uw kind deelnam vorig jaar.

Aan de hand van het attest wordt een belastingvermindering verleend. Eerst worden de belastingen berekend en daarna wordt een belastingsvermindering toegekend.

De vermindering bedraagt 45 procent van de werkelijk gedane uitgaven, die beperkt worden tot maximum 11,20 euro per kind per opvangdag. Deze regeling geldt alleen voor kinderen onder 12 jaar.

 

Sommige ziekenfondsen geven ook een korting. Vraag dit zeker eens na bij je eigen ziekenfonds, breng de papieren mee en wij vullen ze in.

 

 

Uitstappen

 

Bij mooi weer kan het wel eens zijn dat we het bos intrekken aan het einde van de straat, een keer naar een speeltuin rijden of misschien wel eens een ijsje gaan eten.

 

 

Verzekering

 

Uw kind is tijdens onze activiteiten verzekerd tegen lichamelijke ongevallen. De opvang is niet verantwoordelijk voor verlies of beschadiging van persoonlijke spullen (zoals brillen of kledij).

 

 

Annulatie

 

Een facultatieve annulatieverzekering kost € 5,00 per periode en per kind.

 

Indien er tot 6 weken vóór aanvang van het kamp wordt geannuleerd, volstaat deze annulatieverzekering en is een doktersattest niet vereist om het inschrijvingsgeld volledig terug te krijgen.

 

Annulatie binnen de 6 weken voor aanvang van het kamp wordt enkel terugbetaald op basis van een annulatieverzekering en een doktersattest.

 

Afwezigheid van één of meerdere dagen tijdens een kamp wordt 50% terugbetaald op basis van een annulatieverzekering én een doktersattest.

 

 

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement kan u hier nalezen. Bij interesse wordt dit ook doorgemaild. Door de schriftelijke overeenkomst te tekenen gaat u akkoord met dit huishoudelijk reglement.

Foto's en filmpjes


Foto's en filmpjes gemaakt tijdens de vakantieopvang komen op onze facebookpagina of website te staan. Neem zeker eens een kijkje!